Välkommen

Välkommen till Björnes blogg!

söndag 5 februari 2012

Tävlingslydnad Botkyrka BK

Idag var det dags för tävling. I ridhus. Domare var Helene Pettersson. Kallt som attan var det, men Björne var glad ändå. Vi skuttade runt bäst vi kunde för att hålla oss igång under väntetiderna. 

Vi har aldrig tränat i ridhus, vilket märktes. Det var svårare än jag trodde och tog helt klart på Björnes koncentration. Det kändes betydligt sämre än förra gången vi tävlade, då hade han mycket bättre fokus. Fick kämpa konstant för att han inte skulle börja snusa i torven istället... Det gick helt okej trots allt, även om det inte kändes så bra. Tyvärr så fick Björne fnatt under sista momentet och såg ut som att han trodde att hoppet var målgången. Han tog verkligen ordentlig fart och flög över hindret. "Yes!" tänkte jag som tyckte det såg grymt ut, men lika fort han flög över hindret så flög han förbi en snopen matte och vidare runt och iväg i ridhuset för att leka i torven... suck. Blev en nolla där alltså och så blev det bara ett 2:a pris denna gång också.

Här är resultatet:

Platsliggande 9
Tandvisning 8 (Han reste sig)
Linförighet 8,5 (Långsamt sättande, japp han var tveksam flera gånger. Jag kände inte alls att det gick som det brukar, han gick långt ifrån bra)
Läggande 7 
Inkallande 9
Ställande 9
Apportering 5 (Wohoo! Han tog den, men tvekade först och släppte för tidigt)
Hopp över hinder 0 (D'oh!)
Helhetsintryck 7 (Jag fick ta tag i Björnes koppel några gånger, ufff)

Totalt: 149 och 2:a pris

Fick även kommentaren "Väl förd, föraren jobbar aktivt". Det var ju trevligt! Å jo tack, jag kämpade för fullt för att hålla kvar lille Björne som helst av allt ville, ja, springa iväg och busa i torven ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar