Välkommen

Välkommen till Björnes blogg!

onsdag 31 augusti 2011

Gotlandsbjörn


Då var det dags, den 24 augusti löd startskottet för Camp Gute 2011. Iväg mot färjan och hundavdelningen!

Ja som ni ser så var Björne måttligt road av starten. Han var himla duktig och jag hade full förståelse för att han lackade vid ett par tillfällen. Det satt nämligen ett par vita fluffbollar bredvid oss och skreeeek med sina ljusaste stämmor något förskräckligt så fort deras husse eller matte rörde på sig. Vid två tillfällen, när de gick ut och sedan kom tillbaka till sina platser, fick de en rejäl och gemensam utskällning av samtliga andra hundar på plats. Jag satt då en bit bort som bebisvakt men hörde ett välbekant skall när Björne också fick nog av bjäbbet x) Bortsett från det så gick resan fin-fint.

Vi bodde i en stuga på en stor gård där det fanns hästar, hundar, påfåglar, ankor och självklart får. En av hundarna på gården var dock tyvärr aggressiv mot stora, mörka hundar, till Björnes besvikelse. Han hade ju hoppats på en gårdskompis. Det gjorde nog inte så mycket för Björne hade fullt upp med annat. Bland annat att hålla koll på den smygande får-trion som smet igenom stängslet lite som de behagade.








Det smögs en hel del faktiskt. De var som spöken i super mario och närmade sig snabbt när man vände ryggen till, så när man tittade på dem stod de blickstilla...suspekt tyckte Björne.

Innan utställningsdagarna hann vi med en röjardag och en vilodag för Björne. Röjardagar är som gjorda för att spendera på stranden, så vi for iväg till Ihre och kastade frisbee i havet. Björne är som vi vet en vattenbjörn av alla dess slag, och en särskilt utomordentlig havsbjörn!





Ja visste man inte att det var en björn skulle man ju kunna börja undra...

Hopp, hopp, hopp, hoppaaa!

Det där greppet känner vi allt igen! Frisbee-läppen at its best.


Kaninbjörn?

Vi fick byta till pinne när vi märkte att frisbeen bara flöt om den landade på ena sidan...


Kom igen, kom igen, kasta, kasta!

Det var lite blåsigt...

Jobbiiiigt att springa i vatten...

...men oj så skoj :)












Vilodagen var inte lika kul tyckte Björne...




Inte Husse heller för den delen.

Vi försökte hitta fler trevliga stränder, men de kunde inte mäta sig med Ihre...

Så närmade sig utställningsdag ett. Husse visade Björne bra, snyggheten kunde ingen klaga på. Däremot så gillade inte domaren att Björne morrade när han kände kulor så det blev bara ett "good"... Är man Bad Boy Björne så är man. Snygg med attityd som han brukar säga ;) Kritiken var annars riktigt fin, så det var tråkigt att det körde sig för ett morr.





Annars var utställningen riktigt tråkig. Ingen hanne fick ck och bara en tik fick ck... Boxrarna före oss fick inga ck alls heller. Det var så att man undrade om det blev någon BIS överhuvudtaget...

Jajja, sedan struntade vi i det och återgick till de viktiga göromålen: springandet och badandet!

Sluta jiddra, börja busa!


Stretchad och klar!






Weeeeeeeeee! Race med husse är bra grejer!





Vi knallade upp till nåt utsiktsställe och chillade efter alla badlekar. Det var skönt tyckte Björne. Lite lagom fladder i öronen så där.


Nog med vila, sedan var det dags för utställningsdag två:

 Traven gick bra...

 Tandvisning gick bra...

 Visningen gick bra...

Men resultatet blev snopet tråkigt idag igen. Excellent, men utan ck :( Ingen corso fick ck... hur trist som helst. Domarens förklaring, om varför varken Björne eller den andra hannen i öppen klass fick ck, var att de behövde mer bredd fram i rörelserna (eller något sådant). Tyckte det var konstigt att domaren inte ens frågade hur gammal han var. Annars var kritiken utmärkt iaf. Jaha ja, det var bara att bege sig av då...en oväntat tråkig utställningshelg senare.

Vi tog en trevlig lunch i Visby och promenerade runt lite. Björne hittade ett, enligt honom, perfekt badställe. Han fick dock nöja sig med att stå på kanten och försöka doppa tassarna.

Fontänbjörn?

Hello mr pond
Sötbjörn
Husse och Björne turistar i ruinerna



Men kom å titta då mattee...

Nej det menar du inte husse...

Världens mest inbjudande booper

ROFL-björn

Efter Visbyvandringen åkte vi hem för en krampaus.

Sedan bar det av!









Ser ut som nån monstersäl...


Nöjd som bara den :)

Flygande björn! Observera att han endast har en tass i backen x) Wrooooom!

Whoah husse, det är ju djUpt här!

Höh, hej matte! Vi har kuuuul!

Åh nej, han lurades! Laters matte!




Visste inte att svansar kunde vara så raka :O

Björne missade pinnen och simmade för långt, här har han äntligen fått syn på den igen :) Matte andades ut...

Äsch, inga svårigheter för en badbjörn inte!









Det var ordentligt med vind och vågor. Björne lärde sig snabbt hur han skulle tajma vågorna ut och glida med dem in i land igen.















Phew. Inget varvar ner en badbjörn bättre än lite sandrullning.


Snälla, snälla, får jag ta med den här på båååten snälla snäälla?














Björne fick inte ta med sig storpinnen hem (men vi gömde badpinnen i baksätet på bilen ;). Hemresan gick bra, Björne var lite trött och kinkig och tassade menande på matte några gånger. Vi tog en tur upp på däck :O det var stooora ögon på Björne då kan ni tro.

På vägen hem stannade vi i Tungelsta och lät Björne rastas ordentligt innan vi begav oss hem. Väl hemma tog det inte många steg innan Björne slängde sig på golvet och somnade ljudligt :) Sedan låg han och pluppade förnöjt i sina drömmar...

2 kommentarer:

  1. Vilka fina bilder! Men som sagt tråkig utställning!
    Jag som var helt säker på att Björne skulle vara en Vinnarbjörn!!

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja vi hoppades ju på det, hade suttit fint :) Roligt att du hejade på Björnen! :D

    SvaraRadera