Välkommen

Välkommen till Björnes blogg!

lördag 3 september 2011

Lydnadssäsong

Nu sätter det igång, äntligen! Det har varit lite segt med lydnadsträningen under sommaren. Både björnar och mattar har varit värmesega och det har varit svårt att få särskilt mycket fokus från en flåsande björn. Men nu är det dags för betydligt bättre träningsrutiner för på onsdag sätter kursen igång för terminen, ser mycket fram emot det! Behöver lite pepp och hjälp för att hålla den duktiga träningen igång :)

Idag började vi med ett träningspass för att se hur vi ligger till. Vi vill ju inte skämmas på onsdag! Det gick väl sådär, fokus var lite skiftande och vi behöver finslipa linförigheten igen, för Björne har minsann börjat slarva i vändningarna. Vid ett tillfälle böjde han sig ner för att plocka upp lite hästbajs... Det konkurrerade tydligen ut grisörat för tillfället x)

Sammanfattningsvis gick det bra iaf. Vi körde ett sammanhängande pass utan hopp och apport och det gick helt okej. Björne sprang glatt iväg med sitt grisöra och ville visa hela världen hur duktig han var :) Tyvärr fanns det inga andra vovvar ute just då, men Björne skuttade glatt vidare ändå. Han gjorde dock en liten tabbe där och blev så mån om att visa upp sitt grisöra att han missade själva poängen med att faktiskt äta upp örat. Efter att ha burit örat en halv promenad runt hagarna mötte vi nämligen en rottis, varpå matte tog tillbaka örat (snacka om fräckt, tyckte Björne!) Han blev lite småsnopen sådär.

Senare passade vi då givetvis på att träna lite hopp och platsliggning, med samma öra. När Björne äntligen fick örat (igen) så sprang han bara några steg innan han liksom tänkte efter lite. Då stannade han och rörde inte en endaste tass innan hela örat var uppätet x) Matte gick in i huset och såg att Björne stod bestämt kvar på sin plats och tuggade på sitt öra tills det var helt slut. Knasiga sötbjörnen lärde sig alltså något idag ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar